Сбъднаха мечтата на човек с увреждане на рождения му ден

Сбъднаха мечтата на човек с увреждане на рождения му ден
Изненадата за рожденика се е допълнила и с неочакваното придвижване до билото,
предоставено безвъзмездно отряда на Планинска спасителна служба – Дупница.
Снимка: Facebook

Доброволци сбъднаха една от мечтите на мъж с увреждания, да посети Седемте рилски езера, предаде "Фокус“. Инициативата е започната от Таня Пенкова, потърсила хората от "Ела и ти“, за да реализира една мечта на Пламен Любенов - да посрещне рождения си ден на Рилските езера.

Заедно със своите приятели, Пламен е успял да достигне до езерото "Бъбрека“, където са запалили свещичките на тортата. Едно дълго пътуване от морската столица до високите части на Рила планина и пленителните гледки над езерния циркус.

Изненадата за рожденика се е допълнила и с неочакваното придвижване до билото, предоставено безвъзмездно отряда на Планинска спасителна служба – Дупница.

"Така преживяването беше силно и различно. След пристигането на Пламен на билото, беше поет от своите приятели и със специализирана количка се отправиха на преход до езерата. Заедно, компанията споделяше всеки миг, гледка, емоции и запечатваха моментите както с камера, така и със сърцата си. На езерото бъбрека извадиха тортата и запалиха трите свещи, съответстващи на навършените години на Пламен. А той демонстрира завидните си танцови умения на скалите над езерата. Впечатляваща гледка и помнещо се преживяване“, посочиха доброволците.

Празникът е завършил с почерпка, предоставена като подарък от хижата "Рилски езера“.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара