Хора с увреждания подновяват шофьорските си книжките в други градове

Хора с увреждания подновяват шофьорските си книжките в други градове
Къде да бъде разкрита Транспортна областна лекарска експертна комисия зависи от Министерството на транспорта и съобщенията. Снимка: Nova.bg

Старозагорски шофьори с увреждания, които трябва да подновят книжките си, минават през ТОЛЕК в други градове.

Причината е, че в Стара Загора няма Транспортна областна лекарска експертна комисия. Това може да стане само след решение на Министерството на транспорта и съобщенията, а с казуса се ангажира местният омбудсман Иванка Сотирова.

Тя получила няколко сигнала от потърпевши, на които им се налага да презаверят шофьорските си книжки в съответните комисии в Пловдив или в София. Често обаче няма часове, за ред се чака месеци.

Има случай и на жена, която няма право да шофира в момента, а това е единственият начин, по който тя пазарува продукти или лекарства. Просто изчаква да й дойде редът в ТОЛЕК в Пловдив, а дотогава сме ангажирали доброволци, които да й помагат“, обясни пред БНР Сотирова.

Дали да бъде разкрита Транспортна областна лекарска експертна комисия в Стара Загора зависи от Министерството на транспорта и съобщенията. Предстои Сотирова да внесе писмен документ, но отговорът вероятно ще се забави заради поредния избор на служебен кабинет.

Надявам се да разрешим въпросното настояване на нуждаещите се, за да им бъде създадена по-добра възможност за живот“, посочи местният омбудсман на Стара Загора.

В страната има няколко болници, в които са разкрити ТОЛЕК-София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара