Най-накрая достъпен плаж за хора с трудности в придвижването (Видео)

Почти 100% от плажовете у нас са абсолютно недостъпни за хората с увреждания, които се придвижват със затруднение. На доста от плажовете са поставени дървени скари, които минават през пясъчната ивица, стигат до брега и там достъпът приключва. Това е проблем без решение от десетилетия. Темата в студиото на „Здравей, България” коментира Румен Бахов, който работи по случая.

Историята започна с Калоян, с когото се запознах съвсем случайно. Той се беше превърнал в затворник на собствения си дом, заради денивелацията на къщата и улицата, на която живее”, каза Бахов. Една от най-големите мечти на Калоян Александров била да стигне до плажа и да се докосне до морето.

По думите на Бахов почти 100% от плажовете в България са недостъпни. „Аз лично станах свидетел на гледката как четирима здрави мъже хванаха Калоян, вдигнаха неговата количка, за да го пренесат през пясъка и да го занесат до водата”, разказа той.

За повечето хора с увреждания морето е само мираж. „Има един плаж, на който хората с двигателни проблеми, могат да стигнат до водата”, каза още Бахов.

Вижте как беше сбъдната мечтата на много хора, придвижващи се със затруднение, във видеото.

Публикуване на коментар

По-нова По-стара